Aktuális időjárás

ma, kedd 20. 4. 2021
enyhe eső 15 °C 7 °C
szerda 21. 4. enyhe eső 18/5 °C
csütörtök 22. 4. közepes eső 14/6 °C
péntek 23. 4. tiszta égbolt 12/2 °C

Navigáció

Nyelv kiválasztása

Tartalom

Felhívás - Járási Rendőrkapitányság Dunaszerdahely

Typ: egyéb
Felhívás - Járási Rendőrkapitányság Dunaszerdahely

Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályának
FELHÍVÁSA


A félelem és a terjedő COVID 19 betegség bizonytalanságot kelt főleg az idős személyekben. Az információ hiány és a jóhiszeműség együttese, nagyon gyorsan áldozattá teheti a nyugdíjasokat. Az elmúlt hónapokban a rendőrség több esetet is regisztrált Szlovákiában, amikor a csalók saját hasznot húztak a Covid 19 betegség miatt kialakult helyzetből, és a fertőzésre hivatkozva kényszerítették az időseket arra, hogy kicsaljanak tőlük jelentős összegeket.
Ismeretlen személyek, személyesen vagy telefonon megkeresik főleg az időseket, azzal hogy a lányuk vagy a fiuk kórházban került (a Covid 19 betegség végett), és a kórháznak szüksége van 7.000,-€-ra, hogy megfelelő gyógyszereket tudjanak biztosítani a kezelésükre. A rendőrség evidál, olyan eseteket is, mikor a csaló felajánlja az áldozatának, hogy személyesen elviszi őt a bankba illetve a bank-automatához, hogy minél hamarabb át tudják adni az orvosnak a kért ősszeget.
A Covid 19 betegséggel kapcsolatban a rendőrség nyilvántart olyan eseteket is, amikor a csaló védőmaszkot, dezinfikáló termékeket ajánl, vagy vakcinát ígér a betegség ellen. Ezek gyakran alacsony minőségű, túlárazott termékek, amelyeket az idős polgártársainknak nincs módjuk ellenőrizni. Ezekben az esetekben a csalók személyesen keresik fel a nyugdíjasainkat, bekéredzkednek a lakásukba, házukba és kihasználják az idősek hiszékenységét, figyelmetlenségét és a megfelelő időben ellopja a megtakarított pénzüket. Az idősebb generáció sajnos nagyon hiszékeny, jószívű, eszükbe sem jut, hogy ezek az emberek azzal a szándékkal keresik meg őket, hogy becsapják, illetve meglopják őket. Sajnos nagyon sok nyugdíjas a megtakarított pénzét otthon tartja, a csalók ezt tudják és ki is használják.
Óvjuk együtt nagyanyáinkat, nagyapáinkat.


Készítve: 16. 12. 2020
Legutóbbi frissítés: 16. 12. 2020 09:37
Szerző: Správce Webu